INLEIDING

Wolken zijn niets anders dan een grote verzameling waterdruppeltjes of ijskristallen. Ze komen op verschillende hoogtes voor en vertonen grote variatie in vorm en grootte.
Wolken zijn prachtig. Prachtig om naar te kijken en hoe ze zich ontwikkelen. Als je ooit in een wolk hebt gezeten (bv in een vliegtuig of boven in een berg), weet je dat er dan van die prachtige vormen en kleuren weinig is te zien. Het is dan een grauwe, grijze massa zonder structuur. We weten bijna wel zeker dat je ooit in een wolk hebt gezeten. Mist is immers ook een wolk. Je zicht in een wolk is minder dan 1 kilometer en alles is grijs en grauw... En heel raar bedoelen ze met "in de wolken zijn" dat je vrolijk en verheugd bent terwijl als je letterlijk in een wolk bent het er erg grauw en grijs is.
Wolken hebben in de loop van de tijd allerlei Latijnse namen gekregen. Die hebben wij ook verwerkt bij soorten. Het ontstaan van wolken is ook een interessant gebeuren. En heb je informatie genoeg over wolken dan kun je ze bezichtigen bij onze wolkengalerij met veel mooie foto's.


Print Versie