Afsluiting

Na dit vrij moeilijk onderwerp hopen wij dat jij een stuk meer weet over klimaten en de voorspelling in de toekomst. De voorspellingen die we nu maken zijn erg negatief. Als de temperatuur stijgt dan smelt er ijs bij de polen en dus stijgt de zeespiegel. Als deze zeker 1 meter stijgt zitten laag gelegen landen met een vrij groot probleem. Zeker voor Nederland geldt dat. De helft van ons land ligt al onder de zeespiegel. We kunnen de dijken ophogen maar dat is niet voldoende. Als er meer water in de oceanen komt betekent dat ook dat er meer water verdampt en dus ook meer neerslag valt. We krijgen dus meer neerslag en dus grotere kans op overstromingen. Ook zal de grond een stuk natter worden. Misschien wel te nat voor landbouw.

Nederland is rijk genoeg om zich te redden van zo'n ondergang maar niet alle landen hebben geld daarvoor. Kijk maar naar Bangladesh. Daar overstroomt nu al ieder jaar de helft. Het is een erg arm land en zal dus door de stijging van de zeespiegel onder water verdwijnen. Vele andere stukken land zullen verdwijnen in de zee. Ook heel veel eilanden. Zelfs Hawaï, een zeer populair romantisch eiland met veel zon en strand. Het ziet er nu niet best uit als we het zo bekijken.

De zeespiegel stijgt dus zal er veel land verdwijnen.
Er verdampt nu ook veel meer dus komen er grotere en zwaardere orkanen

Al deze verschijnselen merken we nu nog niet maar het zal niet lang meer duren. Dit alles is onze eigen schuld. Wij met onze broeikasgassen. Er zijn er nu zoveel in de atmosfeer dat ze niet meer weg kunnen en dus te veel warmte opnemen. Dit is een stelling maar zeker geen feit. Andere experts zeggen weer dat dit allemaal maar een natuurlijk verschijnsel is en dat het dus op een keer weer overgaat. Maar toch gaat de wereld er vanuit dat de mensheid ervoor heeft gezorgd dat de aarde opwarmt. Daarom zijn er nu allerlei topoverleggen die ervoor moeten zorgen dat de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd. Daarmee hopen we een ramp te voorkomen. Het zal maar gebeuren; de aarde wordt opgewamd en uiteindelijk zal de mensheid uitsterven door de hitte. Dan zouden we nu ons eigen doodvonnis aan het maken zijn. Wij warmen de aarde op en sterven uiteindelijk zelf omdat het te warm is. Gelukkig is dit idee nog te ver weg van de waarheid om wakker van te liggen dus slaap lekker vannacht!

Inleiding || Hoe het werkt - Soorten klimaten - Voorspelling || Afsluiting

Print Versie